Неділя
28.04.2024
05:13
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
ПІДГОТОВЧІ КУРСИ "Майбутній студент"
Головна » 2014 » Червень » 26 » Як правильно обрати вищий навчальний заклад
08:48
Як правильно обрати вищий навчальний заклад

Як правильно обрати вищий навчальний заклад

Шановний абітурієнте 2014! Незабаром вищі навчальні заклади України широко відчинять перед Тобою двері. Вступна кампанія цього року коротша, ніж зазвичай, і до її початку залишилося декілька тижнів: приймальні комісії стартуватимуть з 11-го липня і закінчать роботу 24-го липня – для тих, хто буде здавати іспити та 1-го серпня – для тих, хто вступатиме за результатами ЗНО.

Як правильно обрати ВНЗ, який ти називатимеш alma mater? Інститути Києва, Запоріжжя, Житомира, Вінниці та інших міст зроблять щасливими мільйони, сотні, десятки тисяч абітурієнтів, які з 1 вересня стануть студентами. Сподіваємось, ти будеш серед них!

Для тебе цей вибір може стати доленосним. Тобто він не має бути випадковим або непоміркованим. Проте, щоб він не виявився і надмірно важким, варто визначитися з критеріями, за якими ти вибиратимеш для себе правильну освіту, своє майбутнє.

Молодість тим і прекрасна, що обмеженість – у мріяннях, амбіціях, спілкуванні, географічних переміщеннях, способах реалізації себе – не для неї. Але навіть найзухваліший розум не може «обійняти неосяжне». Тобі ще не раз доведеться замислитись над наступним життєвим кроком, зіштовхнутися з сумнівами «а чи правильно я вчиняю?». Можна звернутися за порадою… до друзів, старших товаришів, до батьків і педагогів. Та варто завжди пам'ятати, що лише ти «знаєш», що для тебе правильно і важливо, і що відповідальний за цей вибір саме ти!

Обираючи вищий навчальний заклад, зрозуміло, що мрієш про престижну і перспективну освіту, а згодом і роботу. Проте рейтинги вишів, хоча і є відправним пунктом в оцінці якості освіти, не є єдиним та об'єктивним показником. Звісно, університети та інститути столиці – це величезне студентське співтовариство, до якого хочеться бути причетним сучасній людині, яка усвідомлює, що життя у глобальному світі – це глобальні можливості, глобальні перспективи, глобальні інтереси.

Діючі правила вступу до вишів України дозволяють тобі подати документи до 5-ти навчальних закладів одночасно. Складний вибір! Чи досить твоїх результатів для того, щоб претендувати на безкоштовну освіту? І якщо ні, то скільки ж коштує зараз якісна освіта? Державний або приватний ВНЗ? Протягом якого терміну відшкодується цей «інвестиційний проект»? Чи ризикую Я, роблячи ставки на декілька варіантів?

Порада Київського Інституту Бізнесу та Технологій – подавай документи до 3 державних та 2 приватних вишів відповідно обраного профілю освіти.

Якщо твоя енергія орієнтована на практичний результат в реальному бізнесі, то освіта на будь-якому факультеті менеджменту дасть тобі необхідну теоретичну базу. Але для реалізації себе в професії цього не достатньо. Факультет менеджменту КІБіТ дає тобі таку можливість. В Інституті діє такий принцип, покладений в основу навчального процесу: цінність знань визначається їх практичною значущістю. Викладачі-практики, а це і маркетологи, і HR- експерти, і бізнес-тренери, нададуть в твоє розпорядження свій унікальний досвід вживання теорії в реальному бізнесі. Крім того, настане час, і ти зможеш спробувати свої сили в ролі «управлінця». Обов'язкова умова практики і дипломного проектування в нашому інституті – вивчення діяльності реальних українських комерційних підприємств зсередини. Можливо, підприємство зацікавиться перспективним дипломником, і тоді успіх в професії – питання часу і твого бажання.

Сьогодні глобальний світ все менше орієнтується лише на фінансові показники. Прибуток в грошовому виразі вже давно перестав бути єдиним критерієм ефективності роботи комерційного підприємства. Питання соціальної відповідальності бізнесу стають усе більш актуальними в контексті глобальних людських цінностей. Що стоїть за цим визначенням? В першу чергу питання міжособових стосунків і поведінки як окремих людей, так і колективів вцілому. Це завжди було предметом вивчення психології, але вона вже перестала бути «інтимною» наукою і зайняла належну їй позицію у сфері бізнесу. Професії, пов'язані з психологією безпосередньо, такі як соціальна педагогіка, можливо, не найпрестижніші, але безумовно найважливіші в глобалізованому суспільстві з його складними і навіть хворобливими проблемами. Крім того, керівник будь-якого успішного підприємства сьогодні розуміє, що основа його досягнень є славнозвісний «людський ресурс». Не маркетинг і не облік, а психологія здатна розгадати таємниці мотивації і комунікацій в робочому колективі, а отже, забезпечити якість продукту або послуги, обумовлену людським чинником. Професія психолога вже вийшла за рамки своєї звичної місії «цілителя людських душ», але в цьому назавжди залишиться її основне призначення. Тому для тих, хто вирішить присвятити себе такому високому служінню, двері кафедри психології Київського Інституту Бізнесу і Технологій широко відкриті. Головний здобуток і ноу-хау нашого факультету психології – його викладачі на чолі з Грідковец Л.М., Людиною і Педагогом.

Будь-якій людині, щоб знайти своє місце в цьому величезному і прекрасному світі, потрібно ідентифікувати себе - знайти своє співтовариство, своїх друзів і педагогів, свої інтереси і формат спілкування. І це не завжди найбільший, самий популярний, престижний і вже тим більше не найдорожчий університет, інститут, факультет. Зроби свій вибір правильно!

Успіхів і ласкаво просимо!

Ректор КІБіТ професор Олена Яковлева

Переглядів: 526 | Додав: stranger | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]