Субота
04.05.2024
07:04
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
ПІДГОТОВЧІ КУРСИ "Майбутній студент"
Головна » 2014 » Вересень » 23 » Не поспішайте хвилюватись!
17:46
Не поспішайте хвилюватись!

Не поспішайте хвилюватись!

 
Невеличкий матеріал, що має допомогти розставити пріорітети і трошки заспокоїти абітурієнтів 2015 року
 
"Для всього свій час, і година своя кожній справі під небом"
(Соломон)
 
Мої вітання, шановні читачі!

Щось уже дуже давно нічого не писав для вас мотивуючого. І, дивлюсь, занепали трошки духом відвідувачі. Почали вже хвилюватися щодо свого вступу чи невступу у 2015 році. Почали трошки заздрити тим, хто вступив у 2014 році...

Час виправлятись ;)

Отже, маємо за вікном останню декаду вересня. До початку вступної кампанії ще майже 10 місяців. Тобто часу ще більш ніж досить.

Що сьогодні хвилює абітурієнтів?

Перш за все - зміна Умов прийому і невизначеність з умовами ЗНО 2015.

А що повинно хвилювати?

А повинні зараз хвилювати: профорієнтація і підготовка до ЗНО.

"Як же готуватися, коли невідомо - що і як буде відбуватися?" - запитаєте Ви.

Дуже просто! Давайте тільки трошки розберемось з тим, що потрібно зараз робити і все встане на свої місця ;)

Вас хвилює, яким чином буде відбуватися вступ?

- Але ж, як я вже раніше казав, до початку вступної кампанії ще близько 10 місяців! Тому, якщо не маєте на меті подавати до МОН пропозицій щодо внесення змін до проекту Умов прийому на 2015 рік (як це зробити - на сайті МОН вказано) - не треба зараз забивати собі цим голову. Принаймні до того часу, поки МОН не оголосить затверджені Умови вступу і українські внз не оприлюднять свої правила прийому. Тобто - маємо ще, як мінімум, місяць!

Вас хвилює, що невідомо, як і які тести ЗНО треба буде складати у 2015 році, чи будуть вони дворівневими, чи будуть вони проводитись замість ДПА тощо?

- Жодного документа, що регламентують умови і порядок проведення ЗНО 2015, на сьогоднішній день не підписано (наскільки мені відомо). Тому сенсу зараз переживати з цього питання також немає ніякого! Бо це реально нічого не змінить окрім того, що настрій зіпсується.

Краще давайте ми з Вами подивимося - що ми реально можемо зробити на сьогоднішній день.

Станом на сьогодні ми з Вами реально можемо визначитись зі спеціальностями, які потенційно можуть бути цікавими. Іншими словами - Вам необхідно дати собі відповідь на питання: "На кого я збираюсь вчитися?"

Почитати про обрану професію, подивитися вимоги роботодавців до претендентів на роботу за Вашою професією, зорієнтуватися у тому, які додаткові навички і компетенції Вам стануть у нагоді, коли прийде час влаштовуватися на роботу або відкривати власну справу.

А от коли Ви будете знати - яку спеціальність обрати - можна буде починати (хто ще не почав) готуватися до складання ЗНО 2015.

Тому що, окрім української мови і литератури (обов’язкового тесту для вступу на будь-яку спеціальність), Ви зможете зорієнтуватися, як мінімум, з другим тестом.

І хоча кожен внз (можливо) сам зможе визначати у 2015 році кількість тестів та їх перелік для вступу до цього конкретного вузу (побачимо після 15 жовтня - чи це так), однак логіка та здоровий глузд, у 90% випадків, Вас не підведе ;). А якщо і підведе - часу виправитися буде ще більш ніж досить.

І на "Правознавство", наприклад, другим тестом, скоріше за все, буде історія України, на "Економіку підприємства" - математика, на "Лікувальну справу" - біологія тощо...

Скільки тестів буде необхідно для вступу до Вашого вишу - наразі невідомо. Можливо два. Можливо - чотири. Які бали будуть необхідні - також ніхто зараз не скаже. Це стане відомо (як мінімум) після того, як внз затвердять свої Правила прийому (ніяк не раніше другої половини жовтня).

Можна, поки що, готувати два тести. А після того, як Умови прийому МОН оприлюднить - підключати до графіка своєї підготовки інші необхідні Вам тести (за необхідності).

Можна, якщо точно вже впевнені у тому, що саме ці тести будете складати, вже зараз готувати і чотири тести. Але за місяць їх перелік (можливо) треба буде підкоригувати.

Якщо ж Ви зовсім не знаєте, які тести необхідні - можете готувати наступні:
- українська мова та література;
- математика;
- історія України;
- четвертий (який більше подобається ;)).

Готуватися за цими та іншими предметами можна, наприклад, на стаціонарних або дистанційних курсах до ЗНО 2015.

Доречі - не радив би брати (поки що): всесвітню історію, світову літературу, російську мову. Є у мене великі сумніви, що ці тести будуть необхідні (хоча, знов-таки, побачимо).

Стосовно вибору навчальних закладів, до яких плануєте подавати документи - радив би дочекатися Правил прийому внз на 2015 рік, і вже тільки після цього визначатися з їх переліком!

Підсумовуючи вищесказане, хотів би закінчити матеріал відомою цитатою Рейнгольда Нібура, американського теолога ХХ сторіччя:

"Боже, дай мені спокою прийняти те, що я не можу змінити;
Мужності- змінити те, що можу;
Мудрості, щоб відрізнити одне від іншого".

Не хвилюйтеся! Все буде добре! Давайте просто робити все по порядку не забігаючи наперед. Усьому свій час. Настане - будемо думати - що з усім тим робити...
А поки що - не хвилюйтесь, визначайтесь зі спеціальністю і готуйте ті тести, які точно будуть на ЗНО 2015 ;)

Якось воно та й буде ;)...

Щиро Ваш
автор освітнього блогу "Учись
Переглядів: 507 | Додав: stranger | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]